Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών.

Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών.

Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών.

Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών. :

Η μπαταρία είναι ένα σημαντικό εξάρτημα στο σύστημα παραγωγής φωτοβολταϊκού ρεύματος και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης η μικρότερη σε ολόκληρο το σύστημα. Το ποσοστό της επένδυσης σε ολόκληρο το σύστημα δεν είναι μικρότερο από 25%, και το κόστος αντικατάστασης και συντήρησης είναι επίσης υψηλά κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ολόκληρου του φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ενέργειας. Επομένως, η λογική και σωστή χρήση και συντήρηση μπορεί να επεκτείνει αποτελεσματικά τη μπαταρία κύκλου ζωής και αντικατάστασης, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος ολόκληρου του συστήματος παραγωγής φωτοβολταϊκών ηλεκτρικών.

Τρόποι διατήρησής της :
Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών.

Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών.

(1) Η μπαταρία πρέπει να αποθηκεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία, ξηρό, αεριζόμενο και καθαρό περιβάλλον και η θερμοκρασία αποθήκευσης είναι 0-35°C, κατά προτίμηση 20±5°C. Ο ρυθμός αυτοεκφόρτισης της μπαταρίας σχετίζεται με τη θερμοκρασία αποθήκευσης. Ο ρυθμός αυτοεκφόρτισης είναι μικρός σε χαμηλή θερμοκρασία και ο ρυθμός αυτοεκφόρτισης είναι μεγάλος σε υψηλή θερμοκρασία. Αποφύγετε τη ζέστη, τη φωτιά, το άμεσο ηλιακό φως και τη βροχή.

(2) Η μπαταρία πρέπει να φορτίζεται πλήρως για αποθήκευση και πρέπει να επαναφορτίζεται κάθε 3-6 μήνες σε θερμοκρασία δωματίου.

(3) Αφού αποφορτιστεί η μπαταρία, θα πρέπει να φορτιστεί αμέσως και η αποφορτισμένη μπαταρία δεν θα πρέπει να τεθεί σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μπαταρίες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να επαναφορτίζονται αφού αφεθούν στην άκρη για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου η χωρητικότητα επανέλθει στο επίπεδο πριν από την αποθήκευση. Το διάστημα επαναφόρτισης είναι 3 μήνες, έως 6 μήνες.

(4) Όταν η χωρητικότητα είναι μόνο ή μικρότερη από το 40% της ονομαστικής χωρητικότητας (όταν η τάση ανοιχτού κυκλώματος της μπαταρίας είναι χαμηλότερη από 2,1 V, 6,3 V ή 12,6 V στους 25°C, αντίστοιχα), θα πρέπει να φορτιστεί ομοιόμορφα έτσι ώστε η χωρητικότητα να μπορεί να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να αποθηκεύεται ή να τίθεται σε χρήση.

(5) Όταν μεταφέρετε και χειρίζεστε την μπαταρία, να την χειρίζεστε με προσοχή για να αποφύγετε ζημιά στην μπαταρία. Μην αγγίζετε τον πόλο ακροδεκτών και τη βαλβίδα εξαγωγής κατά τη μεταφορά και απαγορεύετε αυστηρά τη ρίψη και την κύλιση για να αποφύγετε μηχανικό σοκ και μεγάλη πίεση.

Kατά την εγκατάστασή της :

(1) Πριν εγκαταστήσετε την μπαταρία, ελέγξτε την εμφάνιση για ρωγμές και διαρροή οξέος. Ελέγξτε τα μπλοκ ακροδεκτών για στροφές και ζημιές. Οι λυγισμένοι και κατεστραμμένοι τερματικοί πόλοι θα κάνουν την εγκατάσταση δύσκολη ή αδύνατη και μπορεί να προκαλέσουν αστοχία στο άκρο του στεγανοποιητικού, με αποτέλεσμα ερπυσμό οξέος, διαρροή οξέος και, σε σοβαρές περιπτώσεις, υψηλή αντίσταση επαφής, ακόμη και κίνδυνο ασφάλειας.

(2) Χειριστείτε απαλά τους ακροδέκτες της μπαταρίας με μια χάλκινη βούρτσα για να εκθέσετε τη μεταλλική λάμψη στα μέρη καλωδίωσης των ακροδεκτών και σκουπίστε τα υπολείμματα μολύβδου και τη σκόνη στην επιφάνεια της μπαταρίας με ένα μαλακό πανί.

(3) Φοράτε προστατευτικά γάντια κατά τη διαδικασία σύνδεσης της μπαταρίας. Όταν χρησιμοποιείτε ένα μεταλλικό εργαλείο, όπως ένα κλειδί, παρακαλούμε συσκευάστε το μεταλλικό εργαλείο με μόνωση για να αποφύγετε ηλεκτροπληξία. Αποφύγετε απολύτως να έρθετε σε επαφή με τους θετικούς και αρνητικούς πόλους της μπαταρίας με το μεταλλικό εργαλείο ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα βραχυκύκλωμα της μπαταρίας .

(4) Όταν χρησιμοποιούνται πολλές μπαταρίες παράλληλα, θα πρέπει να είναι διατεταγμένες σύμφωνα με τη θετική και αρνητική πολικότητα των ετικετών των μπαταριών και τα σημεία σύνδεσης θα πρέπει να σφίγγονται για την αποφυγή σπινθήρων ή κακής επαφής.

(5) Το ντουλάπι της μπαταρίας ή το ράφι πρέπει να τοποθετηθεί σε μια προκαθορισμένη θέση. Σημειώστε ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση συντήρησης 50-70 cm μεταξύ του ντουλαπιού της μπαταρίας και του ντουλαπιού της μπαταρίας, των τοίχων και του άλλου εξοπλισμού και προσέξτε εάν το φορτίο- Η φέρουσα ικανότητα του δαπέδου μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

(6) Η απόσταση εγκατάστασης μεταξύ των μπαταριών είναι συνήθως 10-15 mm για ψύξη με συναγωγή.

(7) Η μπαταρία πρέπει να τοποθετείται μακριά από πηγές θερμότητας και μέρη που είναι επιρρεπή σε σπινθήρες (όπως μετασχηματιστές, διακόπτες τροφοδοσίας ή ασφάλειες κ.λπ.), σε ασφαλή απόσταση μεγαλύτερη από 0,5 m και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ή η ανοιχτή φλόγα να χρησιμοποιείται κοντά στο σύστημα μπαταρίας.

Αξιολόγηση Ηλιακής Απόδοσης
Πώς να συντηρήσετε τα ηλιακά πάνελ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Επιδοτήσεις, Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών., Επιδότηση φωτοβολταικών,

Επιδοτήσεις, Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών.,Επιδότηση φωτοβολταικών,

Επιδοτήσεις, Τα σωστά σημεία χρήσης και συντήρησης μπαταριών, για φωτοβολταικά συστήματα, πριν την εγκατάστασή της, τρόποι συντήρησής της μπαταρίας Επιδότηση φωτοβολταικών σε στέγη,

Close My Cart
Close Wishlist
Recently Viewed Close
Close
Close
Categories